LG kondigt aanpassing organisatie aan

0

LG kondigt een flink aantal veranderingen aan die vooral van organisatorische aard zijn. Zo komen er aparte divisies voor koelkasten en drogers onder de H&A Living Appliance Business en er komt een aparte System Air Conditioner-divisie.

Andere nieuwe initiatieven zijn onder meer het Disruptive Technology Innovation Lab en het Disruptive Product Innovation Lab. Deze twee initiatieven zullen verschillende elementen van R&D combineren met productplanning in 2021.

J.C. Lyu

Nieuwe CEO

Tegelijkertijd krijgt LG een nieuwe CEO. Dan Song, president en CEO van de Home Appliance & Air Solutions (H&A), gaat met pensioen. Eind 2016 naam hij deze functie op zich en sindsdien boekte de H&A-divisie de hoogste verkoopcijfers in de geschiedenis van het concern. Dit is een belangrijke reden voor LG’s sterke prestaties dit jaar, ondanks de pandemie, zo laag het concern weten. J.C. Lyu zal nu de leiding overnemen. Hij heeft ruim 32 jaar ervaring bij LG en is sinds 2016 hoofd van de afdeling Living Appliance Business.

LG ‘twin towers’ in Seoul

Versterking R&D

Tot slot gaat LG een nieuw innovatiecentrum opzetten in Noord-Amerika, wordt de R&D-afdeling van elke divisie versterkt en komt er een nieuwe locatie voor de Robot Business Division. Al met al staan er voor LG dus veel veranderingen gepland.

LG koelkast met InstaView

Comments are closed.