By

Werk je dagelijks urenlang geconcentreerd aan een beeldscherm? De grote aanwezigheid van blauw licht van smartphone-, televisie-, en computerschermen zorgt ervoor dat je hersenen constant geactiveerd worden. LUCTRA ontwierp daarom lampen die het persoonlijke bioritme op kantoor ondersteunen.

Licht heeft een groot effect op ons zicht, onze biologische klok en onze emoties. Het ritme van je lichaam wordt bepaald door het licht en zorgt voor de aanmaak van cortisol waardoor je wakker blijft. Met het vallen van de avond maak je het hormoon melatonine aan, de slaappil van de natuur.

De aanwezigheid van veel kunstlicht vertelt je lichaam ‘s avonds dat het nog volop dag is. Het onderdrukt de productie van melatonine, waardoor je slecht inslaapt. De designlampen van LUCTRA pakken dat probleem aan en herdefiniëren kunstlicht door gebruik te maken van biologisch effectieve verlichting.

Werking

LUCTRA weerspiegelt bijna het volledige kleurenspectrum van zonlicht en heeft een stabiliserend effect op je bioritme. De ledlampen hebben elk een functie. De twee blauwachtige lampen verhogen je concentratie, terwijl de twee roodachtigelampen een ontspannend effect geven; ideaal wanneer de dag op z’n eind loopt. Door de lamp op je eigen dagritme in te stellen, wordt een gezond biologisch ritme nagestreefd. Dat zorgt op lange termijn dan weer voor een betere nachtrust en gemoedstoestand

De lampen zijn ontworpen in samenwerking met dr. Dieter Kunz, somnoloog én expert in chronobiologie. Er zijn drie uitvoeringen verkrijgbaar: een mobiele versie, tafellamp en vloerverlichting.

Luctra

Handige app

De tafel- en vloermodellen programmeer je met een speciaal daarvoor ontworpen applicatie: Luctra Vitacore. Via de app stel je aan de hand van vijf persoonlijke vragen je eigen dagcurve in. De lampen ondersteunen op hun beurt het natuurlijke verloop van je dag en passen, zonder dat je het merkt, de kleur en intensiteit van het licht aan.

Heb je bijvoorbeeld dagelijks rond 15 uur een dipje op de werkvloer? Dan verhoogt de lamp de intensiteit van het blauwe licht. Heb je behoefte aan een stevigere oppepper? Schakel dan de boostknop in: gedurende 30 minuten schijnt de lamp een feller blauw licht om je terug in je concentratie te brengen. Naar het einde van de dag gaat de lamp over in een warm licht zodat je lichaam begint te ontspannen

Gerelateerde berichten

Modular Lighting Instruments start het jaar met een nieuw model inbouwverlichting. De Shellby,...

Voor de Sikkens RIJKS Kleuren is nu een nieuwe kleurenwaaier ontwikkeld. Dit exemplaar heeft echte...

Smart apparatuur – ofwel, apparaten die verbinding maken met internet – moeten door de verkopers...

Leave a Reply