Mandemakers getroffen door cyberaanval

0

Vandaag werd bekend dat de Mandemakers Groep (DMG) is getroffen door een cyberaanval. Het netwerk, en dus ook een groot deel van de operationele systemen, is daardoor geblokkeerd. De aanval is uitgevoerd met ransomware. Dit meldt directeur Robert Coppens van DMG.

Afbeelding: De melding over de aanval op de website van DMG

De aanval heeft gisteren plaatsgevonden. DMG heeft direct een computerbeveiligingsbedrijf ingeschakeld om de problemen op te lossen en aangifte gedaan bij de politie. Ook is er melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens (APG). Op de website is een melding te vinden over de cyberaanval om klanten en consumenten te waarschuwen.

Wikipedia: Ransomware

“Ransomware is een chantagemiddel op internet. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is malware die een computer en/of gegevens die erop staan blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te ‘bevrijden’ middels een tegen betaling verstrekte code.”

De Mandemakersgroep heeft inderdaad een bericht gekregen van hackers waarin losgeld geëist wordt. Het concern vertelt niet om welk bedrag het gaat. DMG is voorlopig moeilijk bereikbaar vanwege de aanval. De levering van meubels wordt vanaf morgen tijdelijk opgeschort. Consumenten kunnen nog wel een afspraak maken in een winkel.

Vrijdag 2 juni: UPDATE

De Mandemakers Groep (DMG) verwacht begin volgende week weer meubels te kunnen leveren.

Comments are closed.