By

Foto: vlnr: Niels van den Beucken (Arte), Mar Esteve (TheSize) en Michel van den Goorbergh (Michel Oprey & Beisterveld)

Arte, maatwerkleverancier van keukenbladen is de samenwerking aangegaan met TheSize, één van de grootste keramiek leveranciers in Europa, en het Nederlandse distributiecentrum Michel Oprey & Beisterveld.

Arte, dat sinds de oprichting actief bezig is met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, heeft in TheSize en Oprey waardige partners gevonden op het gebied van duurzaamheid. Beide bedrijven hebben MVO hoog in het vaandel staan.

Zo is de Nederlandse steendistributeur Oprey, evenals Arte, al jarenlang lid van het Responsible Stone Program van TFT (The Forest Trust). Een organisatie die zich inzet voor het milieu en mensenrechten. Daarnaast is Neolith hèt paradepaardje van TheSize: een uiterst duurzaam milieu vriendelijk product. Het materiaal bestaat uit 100% natuurlijke materialen en is volledig recyclebaar. Bovendien beschikt het materiaal over de nodige certificaten, zoals het Greenguard- en CE-markering certificaat.

Gedragscode

Om de samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden TheSize en Oprey de gedragscode van Arte. Hierin staat onder andere beschreven dat de ondertekenaar aantoonbare maatregelen heeft genomen om het milieu zo min mogelijk te belasten en de CO2-uitstoot te minimaliseren. Voor deze bedrijven een vanzelfsprekendheid.

Krachten bundelen

“Nederland is voor ons meer dan alleen een afzetmarkt. Dankzij de samenwerking met Oprey in 2010 hebben wij Neolith in Nederland geïntroduceerd”, aldus Mar Esteves Cortes, Marketing Director Neolith TheSize.

“Met Arte als derde partij erbij kunnen we onze krachten nog meer bundelen. Arte is een professioneel bedrijf en hun visie sluit nauw aan bij die van ons. Het is een bedrijf dat staat voor innovatie, hoge kwaliteit en service met oog voor milieu, mens en maatschappij. Een samenwerking waar we trots op zijn en waarmee we onze positie op de Nederlandse markt verder versterken.”

Uitbreiding keramiek assortiment

In 2014 heeft Arte als aanvulling op haar assortiment het materiaal keramiek toegevoegd. Een materiaal dat inmiddels een vaste plek heeft in keukenbladenland. Inmiddels kent het assortiment van Arte ruim 16 kleuren en zal de komende periode worden uitgebreid met bijzondere kleuren. Naast de keukenmarkt richten Arte en Oprey zich op badkamers, interieurtoepassingen, gevelbekleding en meubilair.

 

Gerelateerde berichten

Geplande bouwprojecten met een waarde van 14 miljard euro kunnen waarschijnlijk niet doorgaan...

De stand van SCHOCK is dit jaar gewijd aan een dubbel jubileum. De fabrikant laat bezoekers door...

Winkelpanden zijn minder waard geworden, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van beursgenoteerde...