By

Tijdens Biennale Interieur 2016 maakt DIFT het verzamelen van designstukken nog leuker. In opdracht van de Biënnale presenteert het creatief bureau Interieur Products, een experiment waaraan geselecteerde merken en designers deelnemen.

Biennale Interieur 2016“Het hele project is een experiment: we willen de grenzen van offline en online retail aftasten en kijken hoe die zich met elkaar verhouden. Door het systeem van e-commerce toe te passen, maar wel mensen de kans te geven om direct hun product mee naar huis te nemen brengen we die twee werelden samen.” zegt Bert Pieters van DIFT.

“Wie op de Biënnale een mooi item ziet kan het via een mobiele site op zijn wish list zetten, waarna het aan de uitgang wordt klaargelegd en afgerekend. Genieten van een ontspannend dagje én je favoriete product aan een speciale Interieur-prijs mee naar huis nemen.”

Biennale Interieur, Kortijk,

Een grafische sfeerimpressie van de komende Biennale Interieur

Geers en Van Severen

De curatoren OFFICE Kersten Geers en David Van Severen van het gelijknamige Brusselse 
 architectenbureau kozen voor het thema ‘Silver Lining – Interiors’.

“Zilver zal in deze editie alom tegenwoordig zijn, wat een mooie verwijzing is naar het jubileumjaar. Met de toevoeging 
 ‘Interiors’ beklemtonen we ook de terugkeer naar onze roots.

Terwijl in de jaren negentig en twee- duizend objecten op zich centraal stonden, ver- schuift de focus nu weer naar complete interieurs. Dat is waar het eind jaren zestig voor Interieur mee begonnen is.

Je zal letterlijk in verschillende kamers en sferen kunnen onderduiken, net zoals je dat in een huis kunt doen. We streven hiervoor naar samenwerkingen tussen verschillende ontwerpers en/of architecten.”

Gerelateerde berichten

Geplande bouwprojecten met een waarde van 14 miljard euro kunnen waarschijnlijk niet doorgaan...

De stand van SCHOCK is dit jaar gewijd aan een dubbel jubileum. De fabrikant laat bezoekers door...

Winkelpanden zijn minder waard geworden, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van beursgenoteerde...