By

Nederlanders tasten dieper in de buidel als het gaat om woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Dat meldt het CBS.

Het CBS meldt dat consumenten in september 2,2% meer besteed heeft dan een jaar eerder. De groei is ook groter dan vorige maand, die was toen namelijk 1,3%.

De categorie ‘duurzame goederen’ vertoont de sterkste groei met 5,8% in een jaar tijd. Er werd met name meer besteed aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Hoeveel dit precies is geeft het CBS niet aan.

“Aan overige goederen, zoals energie en motorbrandstoffen, gaven consumenten 1,0 procent meer uit dan in september 2018. Aan voedings- en genotmiddelen werd evenveel besteed als een jaar eerder”, aldus de organisatie.

Consumenten vertrouwen

Tegelijkertijd meldt het CBS dat het consumentenvertrouwen  nauwelijks is veranderd. In november staat het vertrouwen op -2, een maand eerder op -1. Hiermee ligt het overigens nog wel boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (-4).

Woningen duurder

Tot slot zijn de cijfers over de woningmarkt bekend gemaakt: “Bestaande koopwoningen waren in oktober 6,1 procent duurder dan in oktober 2018. De prijsstijging is dezelfde als in september. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.”

 

Gerelateerde berichten

Samen met producentencollectief Weee Nederland en het merendeel van de koelkastenbranche wil...

Vanaf januari 2020 is Sander Kulik in dienst bij Buram Electro B.V als Liebherr accountmanager....

Hanant Benelux BV heeft dit najaar het agentschap van Küppersbusch en TEKA overgenomen voor de...

Leave a Reply