By

Producten maken van plastic afval; het lijkt iets voor start ups en kleinschalige projecten. Toch gaat IKEA zich eraan wagen. De keten heeft zich aangesloten bij NextWave Plastics en verwacht volgend jaar de eerste prototypes gereed te hebben.

NextWave Plastics is een initiatief dat consumentenproducten van plastic afval wil maken. IKEA hoopt met het lidmaatschap een proactieve bijdrage te leveren aan de strijd tegen vervuiling door plastic.

“Ons doel is om van plastic dat in de oceaan terechtgekomen een grondstof voor de toekomst te maken”, reageert manager duurzaamheid Lena Pripp-Kovac van IKEA. Ze hoopt dat het NextWave-lidmaatschap leidt tot nieuwe innovaties en dat andere bedrijven geïnspireerd worden te volgen.

Andere deelnemers

IKEA is de eerste retailer die zich aansluit bij NextWave Plastics en maakt zijn deelname gelijktijdig met technologiebedrijf HP bekend. Ook onder meer meubelfabrikant Herman Miller en computerproducent Dell zijn bij het initiatief aangesloten.

IKEA maakte afgelopen juni nog zijn bijgewerkte duurzaamheidsstrategie bekend. Daarin is onder meer het uitbannen van wegwerpplastic in 2020 opgenomen.  Ook wil IKEA dat alle nieuwe producten in 2030 volgens circulaire principes zijn ontworpen.

Gerelateerde berichten

DKG Groep, bekend van de merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, heeft niveau 4 op de MVO...

INretail bezoekt rond 16 november honderden winkels in heel Nederland en trakteert de ondernemer en...

De totale woonbranche is qua omzet gestabiliseerd en laat na negen maanden slechts een klein plusje...

Leave a Reply