By

IKEA heeft in het centrum van Londen een nieuw stadswinkelconcept onder de naam Planning Studio geopend. Dit kleine filiaal is speciaal gericht op keukens en slaapkameropslag.

Bron: Retailtrends.nl

De nieuwe winkel is een opvallende ontwikkeling die tegen de trend van leegloop in binnensteden gaat. IKEA ziet juist potentie in mini-stadwinkels waar de focus ligt op service en advies.

Niet alle producten zullen voorradig zijn, in tegenstelling tot de grote woonwarenhuizen van IKEA. Het is de bedoeling dat klanten vooral inspiratie opdoen en advies krijgen in de kleine winkels. Vervolgens kunnen zij online een bestelling doen. Met een oppervlak van vierhonderd vierkante meter is de studio dan ook flink kleiner dan de traditionele vestigingen.

Transformatie van IKEA

Volgens de retailer is dit slechts het topje van de ijsberg en wordt er gezocht naar andere locaties in het stadscentrum. “Dit maakt deel uit van de transformatie van IKEA”, zegt Javier Quiñones, retailmanager van IKEA in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De reden van deze verandering is dat de helft van de consumenten geen auto heeft en dus niet de grote warenhuizen kan bezoeken. Hieraan wil IKEA de consument tegemoet komen.

Gerelateerde berichten

DKG Groep, bekend van de merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, heeft niveau 4 op de MVO...

INretail bezoekt rond 16 november honderden winkels in heel Nederland en trakteert de ondernemer en...

De totale woonbranche is qua omzet gestabiliseerd en laat na negen maanden slechts een klein plusje...

Leave a Reply