By

De Wet Arbeidsmarkt in Balans die vandaag goedkeuring kreeg van de Eerste Kamer zet een rem op ondernemerschap, stelt brancheorganisatie INretail. Het aannemen van nieuwe medewerkers wordt duurder door het recht op transitievergoeding vanaf de eerste werkdag en het verhogen van premies.

“Werkgevers betalen liever loon dan premies,” aldus directeur Jan Meerman van INretail. “De overheid straft retailers met een 5% hogere WW-premie zelfs als medewerkers met een vast contract op eigen verzoek flexibel willen werken. Dat is idioot. Zo maak je ondernemerschap kapot. Als overheid moet je juist met passende regels komen. De non-food retail wordt als geen andere sector gekenmerkt door onverwachte pieken.”

“Minister Koolmees van Sociale Zaken maakte wel een gebaar naar werkgevers die jongeren tot 21 jaar willen aannemen met een klein contract van minder dan 12 uur per week. Op deze groep is de hoge WW-premie niet van toepassing.”

“Met de komst van de WAB wordt de opbouw van de transitievergoeding bij lange dienstverbanden verlaagd. Ook wordt per 1 januari 2021 een compensatie van de transitievergoeding geregeld voor werkgevers met max 25 werknemers die met pensioen gaan, ziek worden of overlijden.”

Gerelateerde berichten

“Karig”, zo noemt INretail de inhoud van de miljoenennota als het gaat over de opbrengst voor de...

Internationale merkexperts hebben de Red Dot Award voor “Brand of the Year” toegekend aan het...

De organisatie van Area30 heeft bekend gemaakt wie op welke locatie staat dit jaar tijdens de...

Leave a Reply