By

“Maak kennis met de retail van de toekomst”, stelt King George. De creative agency opende onlangs een totaalconcept in Brussel. Het betreft een compleet cafe, conceptstore en showroom in één waar zowel consumenten als professionals welkom zijn.

king-george-cafe-6PR, marketing, digitale media, grafisch ontwerpen, interieur- en conceptinrichting, evenementen: King George is manusje-van-alles en pakt bij dit alles groots uit om precies de doelgroep van de klanten te bereiken.

Zo krijgen bezoekers in het King George Cafe baristakoffie, taart en lunch à la Ottolenghi. Daarnaast is het cafe ook een shop voor design- en interieurobjecten én een showroom met tal van designmerken.

Hier vind je 3D wandbekleding van Arte, tafels van Cosentino, schakelaars van Niko, verlichting van Modular Lighting Instruments, vloeren van Quick-Step en verf van Levis (bekend als Flexa in Nederland).

king-george-cafe-4 king-george-cafe_photo_by_van_battel_for_king_george_phase-1-6

king-george-cafe_photo_by_van_battel_for_king_george_phase-1-4-2

Nicolas Block

New eclecticism – de stijl van het King George Cafe

Nicolas Block – creative director van King George: “Voor ons eigen café wilden we uiteraard de grenzen verleggen. Dus geen typische hipsterbar met Scandinavisch design en versleten schoolstoelen. Onze design studio noemt het ‘new eclecticism’: stijlen, materialen en kleuren die op het eerste zicht niet samen horen toch bij elkaar brengen zodat dat er een nieuwe interieurvorm ontstaat.”

 

Voorproefje?

De bar is gemaakt met een zeldzame ‘Irish Green’ natuursteen, de molen bevat o.a. een Memphis-print, wat contrasteert met de klassieke Engelse bibliotheek met gele 3D-wandbekleding van Arte. Dat alles wordt dan weer aangevuld met blote bakstenen muren, een hangende tuin, industriële plafonds enzovoort. “Het lijkt een mikmak van stijlen en kleuren, maar door ze onderling op elkaar af te stemmen creëren we iets nieuws en ongezien”, besluit Nicolas Block.king-george-cafe-1king-george-cafe

Gerelateerde berichten

Geplande bouwprojecten met een waarde van 14 miljard euro kunnen waarschijnlijk niet doorgaan...

De stand van SCHOCK is dit jaar gewijd aan een dubbel jubileum. De fabrikant laat bezoekers door...

Winkelpanden zijn minder waard geworden, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van beursgenoteerde...