By

Zeewier wordt door zowel wetenschappers als foodies gezien als hét ingredient van de toekomst. Het is lekker, duurzaam en bevat de vijfde smaak umami. In Proef de zee laat Anne Fleur Sanders zien hoe je kunt koken met zeewier.

In Nederland zijn al zo’n twaalf verschillende soorten zeewier te koop, allemaal verschillend van uiterlijk, smaak en bereidingswijze. Maar hoe verwerk je die nu in je dagelijkse maaltijden?

Anne Fleur Sanders doet het voor en geeft recepten van zowel vegetarische gerechten als gerechten met vis, schaal- or schelpdieren. Denk bijvoorbeeld aan een aramesalade met forel en gemberdressing.

Nog nooit van arame gehoord? De redactie van K&D ook niet. We zochten het even voor u op:

Arame heeft een donkerbruine kleur en een vezelig structuur, met vrij taaie, boeket-achtige bladeren en kleinere bladtrosjes aan de hoofdtakken en –bladeren. Zoet met een zachte, nootachtige smaak. Je kunt het toevoegen aan gerechten zoals salades, maar je kunt het ook eten als snack.

Gerelateerde berichten

De iF Design Awards zijn weer uitgereikt en next125 is een van de winnaars. Het is de derde die...

Over energielabels wordt altijd discussie gevoerd. Zo wilde Nederlandse Voedsel- en...

Vanaf 1 april neemt Christian Borsboom de positie van algemeen directeur van STEEL-Benelux B.V....

Leave a Reply