Meer ruimte in dezelfde vierkante meters

0

Material Works kreeg de opdracht om in een Victoriaanse woning in Stoke Newington – een wijk in Londen – meer ruimte te creëren op hetzelfde aantal vierkante meters. De keuken heeft hier een drastische metamorphose ondergaan.

De oude keuken was donker en voelde benauwd aan, iets wat de eigenaren van deze Londense woning liever niet wilden. Het moest juist een open, lichte ruimte worden. Geschikt voor het hele gezin en eventuele gezinsuitbreiding. VOEG Ltd. werd ingeschakeld om een keuken te ontwikkelen die hierbij zou passen. Het moest vooral een moderne, lichte keuken worden.

Om dit voor elkaar te krijgen, zijn dakramen geïnstalleerd en in de achtermuur zijn grote openslaande deuren geplaatst boven een opstapje, wat tegelijkertijd een zitje is. Ondanks de beperkte ruimte, was toch plaats voor een kookeiland met daaraan een kleine bar. Onder de dakramen bleek zelfs nog voldoende ruimte over om ook een eettafel te plaatsen.

Voor de vloer is gekozen voor beton en de details, zoals de bank voor het raam, zijn gemaakt van eikenhout. De keuken is uitgerust met een HI-MACS werkblad in de kleur Ivory White. Door deze combinatie van materialen en de strakke vormgeving van de keuken, doet het geheel modern Scandinavisch aan.

Comments are closed.