Merendeel Nederlanders tevreden over eigen keuken

0

Bruynzeel Keukens heeft onderzoek gedaan naar de mening van Nederlanders over hun keuken en ruim tweederde blijkt dik tevreden. Als er al iets te klagen valt, dan betreft dat vaak ruimtegebrek.

Voor 41 procent van de 1070 ondervraagde Nederlanders is de keuken het hart van het huishouden. Over dit deel van het huis is 68 procent erg tevreden. Als er al ergernissen zijn, dan gaan deze vaak over te weinig opbergruimte (22%) en te weinig werkruimte (20%).

Iets meer dan een op de tien geeft aan ontevreden te zijn met de keuken. De grootste ergernissen onder deze groep zijn feitelijk hetzelfde: te weinig werkruimte (44%), een te kleine keuken (41%) en te weinig opbergruimte (38%).

Muziek in de keuken

Een keuken is tegenwoordig niet alleen een ruimte om in de koken, maar ook om in te leven. Het onderzoek van Bruynzeel Keukens wijst bijvoorbeeld uit dat 36 procent van de ondervraagden, en dan met name jongeren, muziek luistert tijdens het koken. Van de jonge deelnemers aan het onderzoek geeft 26 procent aan tv te kijken en een evengrote groep app tijdens het koken.

Tanden poetsen

Naast het bereiden van maaltijden, gebeuren er bij iets meer dan de helft van de Nederlanders ook nog andere dingen in de keuken. Zo drinkt men koffie of thee in de keuken (26%), wordt er gegeten (23%), maar doet men er ook de was (10%). Zes procent van de ondervraagden geeft aan de tanden te poetsen in de keuken.

Jongeren in de leeftijd van 24-34 jaar doen significant vaker andere dingen in de keuken (62%) dan Nederlanders in andere leeftijdsgroepen. Zo lezen 65-plussers significant vaker de krant in de keuken (17%) dan Nederlanders van 22-44 jaar.

Schoonmaken

Grotere schoonmaakklussen in de keuken worden als vervelendst ervaren, aldus Bruynzeel. Zo geeft twintig procent van de respondenten aan dat het schoonmaken van de afzuigkap het meest vervelende te vinden.

Men heeft minder moeite met schoonmaakklusjes die bij de dagelijkse taken horen. Overigens denken vrouwen over het algemeen dat ze de keuken beter kunnen schoon maken dan hun partner of huisgenoot.

Leave A Reply