Met de hand gemaakte muurbekleding

0

Fabrikant Arte constateert dat er veel vraag is naar handgemaakte producten. “Dat heeft alles te maken met onze drang naar duurzaamheid.” De Belgische fabrikant heeft hierop aantal luxe producten ontwikkeld die met de hand gemaakt worden.

Dessin Uno uit de collectie Insero van Arte

Een mooi voorbeeld is Insero, een collectie met handgemaakte muurbekleding op basis van jute, een geweven stof bestaande uit bastvezels. Deze stof is bijzonder stevig, duurzaam én milieuvriendelijk. Het gebruik van jute voor muurbekleding is redelijk uniek, want dit materiaal verwerken vraagt geduld en precisiewerk. Om een maximale kleurvastheid te garanderen, kreeg de jute een speciale behandeling. Ze verkleurt of verbleekt dus niet na verloop van tijd.

Voor Uno worden brede stroken jute aan elkaar gekleefd, waarbij de randen elkaar overlappen.

Zacht leder

Dessin Campo uit de collectie Atelier van Arte

De Atelier collectie heeft de authentieke uitstraling van zacht, luxueus leder, compleet met haar natuurlijke nuances en onregelmatigheden.

De details van handgestikt leder dragen bij tot de realistische uitstraling van dit verfijnde behang. Het gebruik van extra zware vinyl was essentieel voor het verkrijgen van de realistische textuur en het gevoel van echt leder.

Collectie Artisan

De derde collectie die met de hand gemaakt wordt, is de Artisan collectie. De muurbekleding is gemaakt van pure, natuurlijke materialen, zoals mineralen, grassen en tropische planten.

Micaschilfers

Echte micaschilfers

Tot slot wordt het design Fraction uit de Artisan collectie gemaakt van vellen met micaschilfers die met de hand worden gekleurd. Daarna worden er grote, onregelmatige vormen uit gestanst. Deze vormen worden vervolgens weer de losse hand tot een patroon gekleefd, zodat het eindresultaat niet al te strak is. Fraction is volgens Arte een moderne interpretatie van de kleurrijke, klassieke terrazzovloeren.

Leave A Reply