Moderne, exclusieve chalets op de Mont Blanc

0

The Molteni Group kreeg de opdracht om Les Niveaux in te richten. Dit vakantiecomplex op de Mont Blanc bestaat uit zeven exclusieve chalets waarvan het interieur helemaal aansluit op de waanzinnige omgeving.

Het vakantieoord ligt op vijf minuten afstand van het historische centrum van Courmayeur en tegelijkertijd ligt het midden in de natuur. Het uitzicht is op zijn minst magnifiek te noemen. Voor de zeven luxe chalets is Molteni Group ingeschakeld voor de inrichting. Deze moest uiteraard exclusief en chique zijn, maar ook passen bij de sfeer van een houten chalet in een skigebied.

De chalets beschikken over grote, lichte ruimtes. Vrijwel alle kamers hebben uitzicht op de bergachtige omgeving. Voor een goede connectie tussen binnen en buiten heeft Molteni Group gekozen voor veel natuurlijke materialen. Zo zijn veel muren bekleed met hout, iets wat ook gebruikt is voor het exterieur van de chalets. Daarnaast is gekozen voor steensoorten en grijstinten die ook in het exterieur te vinden zijn in de stenen muurdelen en schoorsteen.

Keukenontwerp

Het project werd geleid door Tecma Solutions en voor het design werd Studio Risso ingeschakeld. Voor keuken in de chalets is gekozen voor de VVD Kitchen van Dada. Dit keukenmodel is ontworpen door de Belgische designer Vincent van Duysen. Kenmerkend aan deze keuken is het gebruik van een slank en subtiel lijnenspel in combinatie met stoere materialen en een dik werkblad.

Steen en hout

In de keuken van de chalets is, in stijl met de rest van het interieur, gekozen voor kastfronten van een donkergrijze betonlook. Het werkblad daarentegen is een uitgesproken steenlook. Dit design is doorgetrokken in de badkamers waar voor de wanden een opvallende, donkere marmerlook is gekozen. Het kleurenpalet is tegelijkertijd toch warm, iets wat versterkt wordt door het gebruik van hout voor enkele meubels, vloer- en wanddelen.

 

 

 

 

Comments are closed.