Modular Dent: kunst of design?

0

Modular L.I.-designer Jeffrey Huyghe, die naast Dent onder andere Marbul en Semih tekende, houdt van minimalistische, geometrische vormen en architectuur. Voor de Dent serie liet hij zich inspireren door de strakke lijnen van een prismatisch gebouw. Dent L is de nieuwste versie van de artistieke wandlamp.

De diagonale deuk die Dent karakteriseert is “prismatisch architecturaal op kleine schaal”, zoals de fabrikant het omschrijft. Dit zorgt voor een speling van het daglicht, naarmate stand van de zon veranderd. Doordat er meerdere afmetingen van Dent verkrijgbaar zijn, en de diagonale breuk op verschillende manieren geplaatst kan worden, is het mogelijk om van de wandlampen een soort kunstopstelling te maken.

Kunst en toch praktisch

Net als de twee kleinere seriegenoten, Dent S en Dent M, heeft de nieuwe Dent L een hoekig ontwerp dat over de hele lengte een diagonale deuk heeft, van rand tot rand. Alsof iemand twee tegenovergestelde punten naar elkaar probeerde te plooien.

Met een diepte van slechts 25mm leent Dent zich, naast sfeervolle residentiële toepassingen, perfect tot architecturale wandoplossingen in nauwe praktische ruimtes zoals bv. gangen en andere smalle plekken.

Leave A Reply