Modular maakt Qbini voor meer toepassingen geschikt

0

Qbini, de bekende inbouwspot van Modular, krijgt nieuwe modellen. Hierdoor wordt de serie veelzijdiger en makkelijker toepasbaar in woningen.

De Qbini Asy is een downlighter, maar dan wel in een hoek van 30°. Hierdoor kan een wand opgelicht worden. Wanneer er twee gecombineerd worden en de lichtstralen kruizen, zorgt dit voor een theatraal lichtaccent. Dit model is nu verkrijgbaar de gebruikelijke kleuren wit en zwart, maar ook in het goud.

De nieuwe Qbini General maakt dat Qbini niet langer enkel als accentverlichting dient, maar ook inzetbaar is als algemene verlichting. Deze lamp past in de bestaande frames en kan zowel verzonken als diep verzonken geplaatst worden. Ze zijn overigens ook te combineren met het Asy-model.

Historie

De eerste Qbini’s waren geïnspireerd op de blokkendozen waar kinderen mee spelen. Modular ontwikkelde een frame waar één, twee, drie of vier Qbini’s in passen. De lichtbron in de Qbini zit in een ronde of vierkante vorm, die opstaand, verzonken, of taps toelopend is. Met de lancering van Qbini trimless werd de armatuur nog veelzijdiger. Het is nu mogelijk om patronen te vormen met bijvoorbeeld de General en Asy.

Leave A Reply