By

Veel voedsel ligt in plastic verpakkingen in de supermarkt. Op jaarbasis verbruiken we maar liefst 26 miljard plastic verpakkingen en dat aantal blijft toenemen, zo blijkt nu uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau.

Bron: Nu.nl

Ons gebruik van plastic hangt nauw samen met demografische ontwikkelingen, veranderende consumptiepatronen en verpakkingstrends, aldus het bureau. Onze bevolking groeit en het aantal eenpersoonshuishoudens neemt toe. Ook worden we welvarender en dat zorgt ervoor dat mensen sneller geneigd zijn om luxe gemaksproducten te kopen, zoals voorgesneden groenten en fruit. Hierdoor stijgt de consumptie van plastic verpakkingen.

Het ING ziet geen eenvoudige oplossing voor het probleem. Maar het is wel raadzaam om producten niet meer per stuk te verpakken en verpakkingen recyclebaar te maken, adviseert het bureau. Unilever liet een paar dagen voor het verschijnen van de onderzoeksresultaten al weten dat het concern het verbruik van plastic in 2025 gehalveerd wil hebben. Daarnaast wil Unilever dat alle plastisch verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn.
Gerelateerde berichten

Inmiddels zijn er 128 Nederlanders besmet met het coronavirus. Wat te doen als een van jouw...

Het appartement van actrice Jennifer Lawrence staat te koop voor een schamele 12 miljoen dollar....

Het einde van 2019 is in zicht, tijd om vooruit te blikken. Dit zijn de drie belangrijke...

Leave a Reply