By

In Nederland hebben we inmiddels 1 miljard euro besteed aan smart home apparaten. Het grootste gedeelte hiervan is besteed aan slimme huishoudelijke apparaten. Dit blijkt uit Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

Afbeelding: Bosch 


Drie op de tien huishoudens in Nederland (29%) hebben één of meerdere smart home apparaten. Deze huishoudens hebben tot nu toe € 350 miljoen besteed aan slimme huishoudelijke apparaten, zoals robotstofzuigers of wasmachines met app-bediening. Bijna een kwart van de bestedingen is gedaan aan producten voor beveiliging en veiligheid (€ 240 miljoen), zoals IP-camera’s en slimme beveiligingssystemen. De besteding aan slimme verlichting en schakelaars is bijna € 180 miljoen.

Hoogste marktwaarde


Van alle smart home apparaten vertegenwoordigt de slimme thermostaat de hoogste marktwaarde (€ 150 miljoen). Hiermee levert deze smart home toepassing de grootste bijdrage aan de totale besteding. Twee op de drie huishoudens hebben de slimme thermostaat gekregen bij hun abonnement en 33% heeft zelf (mee)betaald. Dat betekent dat energieleveranciers zelf investeren in de adoptie van slimme thermostaten of de kosten via een abonnement doorberekenen. Slimme beveiligingssystemen vertegenwoordigen een waarde van € 115 miljoen. De top drie wordt aangevuld door slimme verlichting (€ 107 miljoen).

 

Smart Home Monitor


De Smart Home Monitor is het grootste marktonderzoek over bezit en gebruik van smart home consumentenproducten in Nederland. De cijfers en resultaten van bijna 20 smart home producten en meer dan 200 smart home merken zijn in dit onderzoek opgenomen. Het onderzoek geeft inzichten in bezit, gebruik, profielen, motivatie, drempels, aankoopintentie en toekomstperspectief van smart home toepassingen en producten.

Over Multiscope


Multiscope is specialist op het gebied van online marktonderzoek. Deze organisatie brengt voor opdrachtgevers de behoeften, wensen en meningen van een doelgroep in kaart.

Gerelateerde berichten

Modular Lighting Instruments start het jaar met een nieuw model inbouwverlichting. De Shellby,...

Voor de Sikkens RIJKS Kleuren is nu een nieuwe kleurenwaaier ontwikkeld. Dit exemplaar heeft echte...

Smart apparatuur – ofwel, apparaten die verbinding maken met internet – moeten door de verkopers...

Leave a Reply