Neolith neemt Brexit-maatregelen

0

Neolith, een van de leidende merken in Europa op het gebied van oppervlakken van gesinterd steen, breidt uit in het Verenigd Koninkrijk. Het concern kiest hier voor een directe distributie. Brexit is één van de aanleidingen voor deze strategiewijziging.

Neolith zal onder meer een eigen magazijn in Harlow in Essex openen. Deze uitbreiding is noodzakelijk dankzij de lancering van de vierde productielijn en groeiende vraag. Het Verenigd Koninkrijk is bovendien een belangrijk exportland voor Neolith.

Marco De Grazia, UK Business Development Manager bij Neolith: “Buitengewone groei is wat ons beweegt om deze stap te zetten – vorig jaar boekten we inkomsten van meer dan 100 miljoen euro, alleen al uit verkopen.

We hebben aanzienlijke investeringen gedaan in onderzoek en ontwikkeling en we hebben de productiecapaciteit verhoogd sinds de lancering. Nu wilden we onze sales-presentie versterken en de logistiek in belangrijke gebieden aanscherpen.”

Marco De Grazia, Business Development Manager en Shaun Hopkinson, General Manager UK, Neolith

Brexit

Als tweede reden geeft Neolith de onderzekerheid die gepaard gaat met de Brexit. De Grazia: “Wij twijfelen er niet aan, dat het feit dat het VK de Europese Unie verlaat aanzienlijke impact zal hebben op het bedrijfsleven op het continent. Groot-Brittannië is een van onze grootste exportmarkten en we willen ervoor zorgen dat we de gevolgen van deze impact zo veel mogelijk beperken, zodat we gegarandeerd voorraad klaar hebben om te kunnen voldoen aan stijgende vraag.”

Nieuwe showroom

In de lente van 2018 wordt een nieuwe Neolith-showroom geopend in Londen. Architecten, ontwerpers en steenwerkers kunnen daar de toepassingen van de platen bekijken. Daarnaast wordt in het Verenigd Koninkrijk een nieuw salesteam gevormd.

Leave A Reply