By

Het product Neolith Nero Marquina by TheSize wint dit jaar de Red Dot Award 2017 in de categorie Materialen en Oppervlakken. Dit plaatmateriaal is geïnspireerd op Spaans marmer. De jury spreekt lovend over de realistische looks van het oppervlak.

Neolith Nero Marquina lijkt sprekend op een zuiver zwart marmer met helderwitte aderen. Om dit exact na te bootsen heeft TheSize een techniek ontwikkeld waarmee dit grote contrast en fijne lijntjes gerealiseerd kunnen worden. Het gaat om de decoratietechniek Neolith Digital Design (NDD). Dit systeem verlegt de grenzen van wat mogelijk met kleuren en texturen in gesinterd steen.

Het materiaal is verkrijgbaar met de afwerklagen Polished en Silk en in de diktes zes en twaalf millimeter. Neolith Nero Marquina is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals vloeren, muren, aanrechtbladen, keukens, badkamers en meubilair.

Reactie

TheSize won voor de eerste keer een Red Dot Award in 2015 en is zeer vereerd om deze belangrijke prijs nu voor de tweede keer in ontvangst te mogen nemen.

“Wij investeren onvermoeibaar in onderzoek en ontwikkeling. We proberen in onze sector voorop te lopen, door te voorzien in de laatste nieuwe designtechnologieën en decors te creëren die de ‘echte’ materialen naar de kroon steken”, zegt Mar Esteve, Marketing Director van TheSize.

“Sinds we de award in 2015 gewonnen hebben, is er bij ons weer heel veel vooruitgang geboekt en wij blijven ons inspannen om de grenzen van design te verleggen.”

Red Dot Design Awards

De winnende inzendingen nemen hun certificaat in ontvangst tijdens het Red Dot Gala op 3 juli 2017 in het Aalto-Theater in Essen in Duitsland. Het Red Dot Design Museum Essen zal dan alle winnende producten presenteren op de vier weken durende winnaars-tentoonstelling.

De internationale award is een wereldwijde benchmark voor excellent productdesign. De 40 personen sterke jury stond voor de taak om 5500 producten in 47 categorieën te beoordelen. Ze waardeerden de inzendingen grondig op diverse aspecten, onder meer innovatie, kwaliteit, functionaliteit en ecologische compatibiliteit.

Gerelateerde berichten

Nederland consumeerde in 2018 ruim 20 procent minder materialen dan in 2000. Ook de...

“Luxueus tijdloos en doelbewust in eenvoud.” Zo omschreef de de jury van de iF Design Awards de...

Cevisama is een gigantische beurs voor keramiek, badkamerproducten en natuursteen in Spanje. Hier...

Leave a Reply