Neolith opent showroom in Nederland

0

Neolith zal volgend jaar een showroom in Nederland openen. De winkel wordt gevestigd in Amsterdam. Daarnaast worden er showrooms geopend in Milaan, Rome en Düsseldorf. Daarmee komt de uitbreiding op een totaal van veertien vestigingen.

Er zijn in het afgelopen jaar al showrooms geopend in Madrid en Barcelona in Spanje, Tokio in Japan, Ramallah in Palestina, Singapore, Manhattan, Phoenix, Dallas en Salt Lake City in de Verenigde Staten en recentelijk in Londen in het Verenigd Koninkrijk.

Commentaar van Neolith’s Mar Esteve Cortes op de nieuwe showrooms: “2018 was een jaar van groei voor Neolith, zowel wat betreft het bereik als het productaanbod. Wereldwijd en in alle sectoren zien we een toenemende vraag naar duurzame oplossingen. Klimaatverandering en veranderende economische situatie vragen hoog-presterende oppervlakken met lange levensduur. Doordat wij doorlopend ons product ontwikkelen, door te investeren in R&D en de productiecapaciteit te vergroten, is Neolith goed in staat om een antwoord te geven op deze vraag.”

Zien is geloven

“Onze groei geeft ons de mogelijkheid tot direct contact en rechtstreekse interactie met een spannend nieuw publiek”, vervolgt Cortes. “Een plaatje op een blad papier of een scherm is niet de juiste impuls om het volledige assortiment te ontdekken.

Showrooms daarentegen stellen architecten en ontwerpers in staat om het oppervlak te bekijken in verschillende situaties, de finishes te voelen en de hoge kwaliteit van de designs te zien. Deze multisensorische ervaringen zetten de verbeeldingskracht aan het werk, ze helpen bezoekers om de creatieve mogelijkheden van gesinterd steen volledig te beseffen.”

Groeispurt

Neolith investeerde recentelijk ook in de nieuwe productielijn in de fabriek in het Spaanse Castellon, de lancering van Infinity en een uitbreiding van de collectie met motieven. 

Om de architecten en designers beter te bereiken, worden niet alleen showrooms geopend, maar gaat ook een rondreizend restaurant op pad. Food and Roll is tevens een bar en kookschool. Dit concept zal binnenkort op tournee gaan in Europa.

Cortes zegt: “Neolith is niet alleen maar voor designers. We onderzoeken iedere mogelijkheid om mensen met allerlei beroepen en alle mogelijke achtergronden uit te nodigen om te ervaren hoe mooi gesinterd steen is en wat je er allemaal mee kan. Of je nu je huis verbouwt, of een restaurant, hotel, ziekenhuis of wat dan ook; in Neolith’s brede assortiment van diktes, patronen en finishes kun je altijd iets vinden dat aan je wensen voldoen.”

Leave A Reply