Net echt: Redefined Meat print vlees

0

De plantaardige burger begint inmiddels in te burgeren, maar een alternatief dat lijkt op echt vlees is er nog niet. Redefined Meat heeft een oplossing gevonden met 3D-printtechnologie.

Bron: Retail Detail

Volgens Redefine Meat is de de Alt-Steak, eveneens een plantaardige steak, qua uiterlijk en structuur nauwelijks van een echte te onderscheiden. Dat kan leiden tot een compleet assortiment van plantaardige producten die lijken op echt vlees.

Voor de ontwikkeling van de Alt-Steak werkte de start-up samen met chef-koks, slagers, voedingstechnologen en smaakdeskundigen. “We werken aan het opnieuw creëren van het hele assortiment vleesproducten”, zegt CEO Eshchar Ben-Shitrit aan Fast Company. “Biefstuk is echter het sterkste en meest betekenisvolle symbool van wat ‘vlees’ is.”

“OVER 100 JAAR ZULLEN ONZE ACHTERKLEINKINDEREN HET SCHOKKEND VINDEN DAT WE DIEREN MOESTEN FOKKEN EN DODEN VOOR VOEDSEL”

Redefined Meat is een start up. Het concern begint later dit jaar met het testen van de printers in restaurants en de productie voor distributie zal in 2021 van start gaan.

“We geloven dat we de komende twintig jaar een enorme verschuiving zullen zien naar het vervangen van dieren in de voedselvoorzieningsketen”, zegt Ben-Shitrit. “Het zal gebeuren in eieren, zuivel en vlees, maar het grootste probleem is ongetwijfeld vlees. Over honderd jaar zullen onze achterkleinkinderen het schokkend vinden dat we dieren moesten fokken en doden voor voedsel.”

Comments are closed.