Nieuw kookboek: All inclusive aan de keukentafel

0

All inclusive aan de keukentafel van Jonneke de Zeeuw is een culinaire ode aan de keukens die Nederland rijk is. Of je nu opgroeide met sellou of beschuit met muisjes bij geboortes, madame jeanette door je stamppot doet, of al tranen in je ogen krijgt bij de gedachte; dit boek is voor alle Nederlanders.

Jonneke de Zeeuw, bekend van haar blog Mooncake.nl, stelt dat er in Nederland culinair gezien geen betere tijd is om te leven dan nu. “Maar toch is er iets geks aan de hand. Wanneer je een inwoner van dit land vraagt ‘Wat wordt gezien als de Nederlandse keuken?’ krijg je nog steeds vaak het antwoord stamppot, AVG, erwtensoep, stroopwafels en haring. Er wordt misschien verwezen naar onze o zo prachtige streekproducten. Of… er wordt gezegd dat we hier geen eetcultuur hebben. Maar klopt dat nog wel?”

In haar pamflet All inclusive aan de keukentafel roept De Zeeuw op tot verandering en brengt zij een culinair eerbetoon aan het Nederland van nu.

Op haar website Mooncake.nl deelt De Zeeuw recepten en brengt ze het nieuwe, diverse culinaire landschap van Nederland in kaart. Dit, met als doel mensen met elkaar te verbinden en thuis te doen voelen.
De Zeeuw werd bekend met haar eigen videoserie over Nederlands culinaire landschap bij de Volkskrant. Afgelopen jaar werd ze uitgeroepen tot De Grootste Voedselkenner van Nederland tijdens De Grote Keuringsdienst van Waarde Kerstquiz en ze zit in de jury van Het Gouden Kookboek.

Comments are closed.