Nieuwe assortimentopbouw Kludi

0

Kludi heeft het assortiment van keukenmengkranen grondig aangepast. Dit resulteert in het nieuwe concept ‘Kitchen Competence – Performance for Life’. Het doel van dit concept is een assortiment met een heldere, overzichtelijke structuur.

Kludi heeft de structuur van haar productassortiment strategisch geheroriënteerd. Die structuur is zowel voor de sanitair professional als de keukenspecialist duidelijker en daardoor makkelijker te begrijpen.

Kludi verdeelt haar assortiment nu in drie klassen: ‘Comfort’, ‘Comfort Plus’ en ‘Excellence’. Mengkranen uit de klasse ‘Comfort’ bieden alle basisfuncties die essentieel zijn in de keuken, zoals een draaibare uitloop om het water te richten waar het nodig is. Mengkranen in de categorie ‘Comfort Plus’ hebben nog een andere praktische functie, zoals een uittrekbare uitloop, een spoeldouche of een multi-aansluiting. De ‘Excellence’-mengkranen hebben verschillende extra functies en bieden maximaal comfort.
Daarnaast heeft Kludi het assortiment van keukenmengkranen ingedeeld naar de vormgeving van de uitloop. De ‘M-Line’ omvat de gangbare, veelgevraagde mengkranen met een rechte uitloop. ‘L-Line’ staat voor mengkranen met een slanke, L-vormige, gebogen uitloop. ‘C-Line’ tenslotte kenmerkt zich door de halfronde, gebogen uitloop.

Minder modellen, meer overzicht

Kludi combineert de herstructurering van het assortiment met een geleidelijke afbouw van haar productgamma voor de keuken. De huidige vijftien series met in totaal meer dan tachtig varianten, worden teruggebracht naar slechts acht lijnen met zo’n 35 verschillende modellen.

“Zoals we al succesvol hebben doorgevoerd in ons aanbod van badkamermengkranen, spitsen we nu ook ons aanbod van keukenmengkranen toe op wat de klant echt wil en nodig heeft”, licht het management van Kludi toe.

“Voor de professionele partijen in de keukenbranche betekent dit sneller en eenvoudiger voorraadbeheer en meer overzicht en inzicht in het assortiment.”

“Zo kan de keukenspecialist haar klanten ook beter de verschillen en mogelijkheden uitleggen en toelichten. Kortom: helderheid en overzicht biedt onze partners in de keuken- en installatiebranche gemak en snelheid. En daarmee is er meer ruimte voor aandacht voor hun corebusiness.”

De Kludi MIX keukenmengkraan, leverbaar vanaf mei 2021, maakt deel uit van de ‘M-Line’ en is verkrijgbaar in de klassen ‘Comfort’ en ‘Comfort Plus’.

Comments are closed.