Nieuwe citruspers van eigen bodem

0

Het Eindhovense merk Espressions introduceert een eigen Juicer. In het zuiden des lands bedacht en in Noord-Holland geproduceerd.

Marc Berendsen, eigenaar van Espressions: “Dutch Design is wereldwijd tot een begrip verworden. Ons doel was om een onderscheidend keukenapparaat te ontwikkelen dat na twintig jaar nog steeds feilloos functioneert én in Europa gemaakt wordt. Dit klinkt wellicht simpel maar dat is het niet. We hebben in feite de citruspers opnieuw uitgevonden.”

Oerdegelijk Dutch Design

Het streven van Espressions was om een iconische, maar ook oerdegelijke citruspers te ontwikkelen. Hier heeft het Eindhovense concern vijf jaar aan gewerkt met ontwerpbureau VanBerlo uit Eindhoven en de NoordHollandse fabrikant Bravilor.

Een citruspers heeft een perskegel gekregen die zó is ontworpen, dat met een druk op de knop dezelfde sinaasappel een ander sap oplevert: Fris en helder sap versus romig en vezelrijk. Een ander voordeel van de perskegel is dat het de bittere vruchtkern in de schil laat zitten, wat een zachtere smaak oplevert.

Leave A Reply