Nieuwe kleurenwaaier Sikkens RIJKS Kleuren

0

Voor de Sikkens RIJKS Kleuren is nu een nieuwe kleurenwaaier ontwikkeld. Dit exemplaar heeft echte verf in plaats van geprinte kleuren, waardoor ze meer kleurecht zijn. 

De kleurenwaaier bestaat uit een selectie van 23 kleuren waarvan acht grijstinten. Het RIJKS kleurenpalet bestaat verder uit verschillende soorten groen, rood, terra, oker en bruin.

AkzoNobel ontwikkelde deze collectie in 2013, in samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam toen het museum een grote renovatie onderging. Daarbij zijn de originele kleuren zoals gebruikt door architect Pierre Cuypers in 1885 in een collectie van Sikkens weer tot leven gebracht.

Operatie Nachtwacht
“In 2019 is AkzoNobel een hernieuwde samenwerking met het Rijksmuseum aangegaan als hoofdpartner van Operatie Nachtwacht – een drie jaar durend project dat hoofdzakelijk om het onderzoeken en restaureren van de Nachtwacht van Rembrandt draait. Een mooi moment om dit met een vernieuwde en kleurechte Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te vieren,” aldus Raymond de la Court, Directeur AkzoNobel Decorative Paints Benelux.

De RIJKS Kleuren thuis
AkzoNobels kleurenexpert Heleen van Gent geeft wat tips en tricks hoe je deze bijzondere kleurencollectie thuis het beste kan toepassen.

“Met het sfeervolle, inspirerende kleurenpalet van de Sikkens RIJKS Kleuren, haalt u een beetje Rijksmuseum in huis. Door de kleuren horizontaal te combineren, creëert u kleurcombinaties uit verschillende kleurfamilies, maar wel met dezelfde intensiteit. Dit zorgt voor een lichte of donkere verassende meerkleurige combinatie.

Door de kleuren verticaal te combineren, kiest u voor een ton sur ton kleurcombinatie, dus kleuren uit één kleurfamilie, bijvoorbeeld drie verschillende roden. Met de kleuren van het grijze kleurpalet geeft u de architectuur van uw huis schaduwtinten, en kunt u spelen met licht en donker, zoals op de muren van het Rijksmuseum,” concludeert Van Gent.

Leave A Reply