Nieuwe Melitta Amano Pour Over met slimme knop

0

De nieuwe Melitta Amano Pour Over is uitgerust met een slimme knop. Hiermee sluit de uitloop af waardoor de koffie tijdens de eerste keer opgieten wordt bevochtigd. Hierdoor kan de koffiesmaak zich optimaal ontwikkelen. Dit fenomeen wordt ook wel blooming genoemd.

Voor de nieuwe handmatige pour-over-koffiezetter heeft Melitta ook aandacht besteed aan het design. Dit bleef niet onopgemerkt. De Melitta Amano is bekroond met de Red Dot Award voor het ‘innovatieve design’.

Gelijkmatige extractie

De uitneembare filterhouder is gemaakt van het BPA-vrije materiaal Tritan. Dankzij de ribben in de filterhouder ontstaan twee gescheiden uitloopgedeelten die zorgen voor een gelijkmatige extractie en een koffiearoma met volle smaak. De dubbele uitloop zorgt ervoor dat de koffie gelijkmatig wordt bevochtigd. Daarnaast functioneert de afsluitbare uitloop als geïntegreerde druppelstop, waardoor de koffie niet meer nadruppelt.

Specs

De glazen kan van borosilicaat is warmtebestendig en heeft een inhoud van 700 ml. De filterhouder en glazen kan zijn geschikt voor de vaatwasser. Melitta Amano Pour Over is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart/goud en zwart/zilver.

Comments are closed.