Nieuwe Smeg inductiekookplaten

0

Smeg heeft het assortiment inductiekookplaten uitgebreid met exemplaren met sliders in het bedieningspaneel.

De kookplaten hebben veel opties voor de gebruiker. Zo zijn er veertien verschillende temperatuurniveau’s en hebben alle kookzones een zogenoemde power booster-functie voor gerechten die intense hitte nodig hebben. De gebruiker kan nu eenvoudig een temperatuur instellen door met de vinger over het bedieningspaneel te ‘sliden’.

Smeg’s inductiekookplaten zijn ook voorzien van het Flexi4Zone-systeem. Dankzij dit systeem kunnen verschillende gebieden in de kookplaat naar eigen voorkeur worden aangepast. Zo kun je meerdere pannen van verschillende afmetingen tegelijkertijd gebruiken.

Met de Flexi-Heat-functie kun je de pannen verplaatsen tussen drie vooraf ingestelde temperatuurzones, om snel te verwarmen, te koken of voedsel warm te houden.

Tot slot gebruikt Smeg als derde functie Perfect Heat. Deze is op sommige kookplaten beschikbaar en zorgt ervoor dat de pan-warmte constant blijft tijdens het koken, zonder dat het vermogensniveau aangepast hoeft te worden.

Eco-functies

Smeg heeft de nieuwe kookplaten ook uitgerust met een drietal milieuvriendelijke opties. Zo beperkt Eco-logichet verbruik tot tien vooraf ingestelde waarden van 1,5 kW tot 7,2 kW.

Bij de Eco-Off-functie wordt een zone uitgeschakeld voordat de timer afgaat. Vervolgens maak je gebruik van restwarmte. De timer is voor elke zone onafhankelijk in te stellen.

Tot slot kan men met de Eco-Heat-functie één van de drie restwarmte-indicatoren selecteren om door te gaan met het bereiden van voedsel of om ze warm te houden. De kookplaat waarschuwt wanneer de zone na het uitschakelen nog steeds heet is, om brandwonden te voorkomen.

Leave A Reply