Nieuwe veiligheidsadviezen en raamposter

0

Nu de veiligheidsadviezen vanaf 1 juli zijn versoepeld, maar er ontstaat nog wel eens onduidelijkheid over wat wel en niet mag. Branche-organisatie INretail heeft hier raamposters voor ontwikkeld met de actuele regels.

“Gelukkig heeft de overheid de oproep Blijf zoveel mogelijk thuis losgelaten en is er nu een beleid van Ruimte met regels“, stelt INretail.

De nieuwe regels zijn te vinden op de site van INretail.

Wel of geen 1,5 meter

Bij deze benoemen we nog even de regels in het kort:

  • Bij het overheidsbeleid ‘ruimte met regels’ voor kinderen tot 18 jaar gelden minder regels qua afstand bewaren.  Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te bewaren en ook niet tot volwassenen. Jongeren tussen 12 en 18 moeten wel 1,5 meter afstand tot volwassenen bewaren, maar hoeven dat onderling niet.
  • Wie tot hetzelfde huishouden behoort hoeft geen afstand onderling te bewaren en dat geldt dus ook in winkels, de horeca en bioscoop.
  • De gemeentelijke Boa’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) handhaven op de 1,5 meter afstand en horen te weten dat voor jeugd, jongeren en huishoudens andere adviezen gelden dan voor volwassenen.
  • Als in winkels onduidelijkheid ontstaat doordat Boa’s van de actuele adviezen niet op de hoogte zijn, kunnen ondernemers direct met INretail contact opnemen via 088-9730600 (unit Ondernemersservice).

Comments are closed.