Niko zoekt samenwerking met designmerken

0

Tijdens Interieur Kortrijk stelde Niko de nieuwste integraties voor Niko Home Control voor. Sonos is een belangrijke partner geworden. Daarnaast werkt de fabrikant sins kort samen met  Modular en Philips Hue.

Niko staat bekend om design schakelaars en zoekt uiteraard partners die hierbij passen. Tijdens de designbeurs in Kortrijk werd een nieuwe samenwerking met Modular Lighting Instruments bekend gemaakt. Het resultaat hiervan, namelijk enkele nieuwe, stijlvolle, draadloze oplossingen, was ook al te bewonderen.

Philips Hue

Ook Signify is een samenwerking aangegaan met Niko. Dit wordt één van de eerste lanceringspartners in het ‘Friends of Hue’ programma voor schakelaars.

Binnenkort is het mogelijk om met de draadloze, batterijloze schakelaar van Niko de slimme verlichting van Philips Hue aan- en uitschakelen. Men kan ook met één druk op de knop de lampen dimmen of een voorgeprogrammeerde sfeer oproepen. Deze schakelaar komt in november op de markt.

 

 

Home Control

Tijdens de interieurbeurs in Kortijk kreeg Niko Home Control volop aandacht. Dit is een centraal platform dat de verschillende ecosystemen in een woning met elkaar verbindt en laat communiceren.

Zo controleer en bedien je alles vanuit één centraal punt, of via je smartphone. Je hebt zicht op het energieverbruik, weet wie er aan je deur belt, ook al ben je niet thuis, en een aanwezigheidssimulator vergroot je veiligheidsgevoel. Regent het plotseling? Dan kun je via de app snel een VELUX-raam sluiten.

Sinds zijn ook de geluidsinstallaties van Sonos aangesloten op Niko Home Control. Zo koppel je snel en eenvoudig je muziek aan Niko Home Control functionaliteiten. Denk aan muziek die aangepast is aan de sfeerverlichting die je selecteert en je aanwezigheid kan simuleren als je niet thuis bent. Of koppel de muziekspeler aan de huis-verlatenknop, zodat hij in één beweging mee uitgeschakeld wordt wanneer jij je woning verlaat.

Leave A Reply