Ökotherm van Küppersbusch reinigt lucht in de oven

0

De luchtkwaliteit van je keuken heeft grote invloed op het comfort. Een goede afzuiging is daarom essentieel, vooral in open keukens. De Duitse keukenapparatuurfabrikant Küppersbusch ontwikkelde een systeem dat de lucht zuivert bij de bron.

De ovens van Küppersbusch zijn uitgerust met een ökotherm ovenkatalysator. Hierdoor wordt de lucht al gereinigd tijdens het bakproces. Bak- en braadgeuren in de keuken behoren tot het verleden.

De door vet- en geurdeeltjes vervuilde lucht wordt door een ventilator aangezogen en door de katalysator geleid. De ventilator voert de lucht vervolgens langs het verwarmingselement direct in de katalysator. Daarbij worden alle restdeeltjes in water en koolzuur omgezet. De op deze wijze gezuiverde lucht wordt in de oven teruggeleid. Hierdoor behoort het omslachtig reinigen van de oven tot het verleden.

Het ökotherm systeem is tevens energiebesparend, want de energie die vrij komt tijdens de procedure wordt teruggeleid naar de oven en gebruikt voor het bakken en braden.

Comments are closed.