By

Voor Häcker Keukens was 2016 een recordjaar. Het concern uit Rödinghausen overschreed met 512 miljoen euro de omzetmijlpaal van een half miljard euro.

De omzet groeide in 2016 met 9,9%. Terwijl het binnenland met 6,7% groei beduidend boven het branchegemiddelde lag, is Häcker Keukens in de export zelfs met twee cijfers gegroeid: 16,3%. Dit is het resultaat van de lange termijn groeistrategie van Häcker, die in 2017 wordt voortgezet.

Hoger segment trekt aan

Markus Sander Häcker Küchen

Markus Sander

“Wij zien ons er door de uitstekende resultaten in gesterkt, dat wij met onze producten de behoeften van de klanten treffen”, zegt Markus Sander, directeur Verkoop en Marketing.

Häcker Keukens produceerde in 2016 meer dan 1,9 miljoen kasten en bereikt daarmee een volumegroei van 6%. De gestegen gemiddelde waarden van de verkochte Keukens zijn met name te danken aan de zeer sterke aansporing van vakhandel in het binnenland en in de export. “We zijn in onze hoogwaardige productlijn systemat zelfs nog sterker gegroeid dan in het succesvolle classic productassortiment”, aldus Sander.

Geplande investeringen

Voor de verwachte groei in de toekomst, heeft Häcker Keukens dit jaar grote investeringen gepland. Er wordt ongeveer 36 miljoen euro besteed aan het beheer en machinepark. “Nadat in de zomer van 2016 de eerste spa in de grond werd gestoken voor de bouw van ons nieuwe bestuurlijke en expositiegebouw, beginnen we nu met de ruwbouw“, zegt Dirk Krupka, directeur techniek.

Stefan Möller Häcker Küchen

Stefan Möller

Nieuw onderkomen

Het nieuwe pand zal 7.500 vierkante meter groot worden. Hier kunnen we eind dit jaar de nieuwe kantoren, opleidingsruimten en de uitgebreide expositie van Häcker Keukens vinden.

Dit grote pand is hard nodig, want het personeel van het concern is ook flink uitgebreid in 2016. Met 7% is het aantal personeelsleden gegroeid naar 1.429. Het management werd in 2016 uitgebreid met Stefan Möller, die verantwoordelijk is voor het bereik inkoop en productontwikkeling.

 

Gerelateerde berichten

Nederland consumeerde in 2018 ruim 20 procent minder materialen dan in 2000. Ook de...

“Luxueus tijdloos en doelbewust in eenvoud.” Zo omschreef de de jury van de iF Design Awards de...

Cevisama is een gigantische beurs voor keramiek, badkamerproducten en natuursteen in Spanje. Hier...