Opening Miele Experience Center in hartje Amsterdam

0

In het centrum van Amsterdam, aan het museumplein en op steenworp afstand van de luxe P.C. Hoofdstraat, is de eerste Miele-winkel van Europa geopend. In dit Experience Center draait alles om beleving.

In deze nieuwe winkel geen ellenlange rijen wasmachines, stofzuigers of ovens. Enkele mooie producten volstaan en de rest van het assortiment is binnen handbereik via grote tablets. Miele laat in dit retailconcept zien hoe je producten aan de man brengt met beleving in plaats van productinformatie.

“In deze winkel staat de levensfase van de klant centraal”, vertelt Marco Moesbergen, Head of Training & Translations, terwijl hij een rondleiding geeft tijdens de feestelijke opening van de winkel. “Heeft zij of hij jonge kinderen, gaat het om een student of zijn het tweeverdieners die weinig tijd hebben voor het huishouden? In deze winkel kunnen ze ervaren wat een apparaat voor ze kan betekenen.”

Kookworkshops van sterrenchefs

Het winkelpand aan de Van Baerlestraat is niet bijzonder groot en opgedeeld in twee delen. Aan de voorzijde bevindt zich een riante keukenopstelling en een overzichtelijk assortiment inbouw keukenapparatuur en koffieautomaten. Uiteraard prijkt in het centrum van de opstelling de Dialog-oven waarmee kookworkshops worden gegeven. In één oogopslag is duidelijk welke designopties er zijn. Technische innovaties zoals smartoplossingen door middel van connectivity, uitgebeeld met interactieve schermen en grafische animaties, zorgen voor het wow-effect.

Trots

“Wij zijn bijzonder trots dat Amsterdam de eerste stad in Europa is met een Miele winkel,” zegt Stefan Verhoeven, Algemeen Directeur Miele Nederland. “Het concept van een Experience Center hadden we al in een grote variant in Vianen, maar dit nieuwe winkelconcept is een volgende stap om onze klanten nog beter te bedienen. Op deze high-traffic locatie in Amsterdam kunnen nog meer mensen kennis maken met onze betrouwbare kwaliteit, innovatieve apparaten en buitengewone service.”

Leave A Reply