Opmerkelijk: extravagant keukenontwerp voor Mobalpa

0

Het Franse keukenmerk Mobalpa is een samenwerking aangegaan met ontwerper Vincent Darré om een droomkeuken te bedenken waarin alles mogelijk is. Dit heeft geleid tot een opmerkelijk keukenontwerp waarin de designer zijn fantasie op de vrije loop heeft gelaten.

Vincent Darré is een excentrieke stylist en binnenhuisarchitect. De uitdaging voor fabrikant Mobalpa was dan ook groot: een atypische en theatrale keuken realiseren, die zowel qua vorm als qua kleur uit de band springt. Bogen in reliëf, achthoekige werkbladen, felle kleuren, hoge kasten in de vorm van een tempel, ongestructureerde rekken, zonlicht dat weerkaatst op de keukenelementen: Het keukenontwerp van Darré is allesbehalve ‘gewoon’.

Buitensporig 

De keuken sluit aan op de visie en levensstijl van Vincent Darré. Het moest een open en feestelijke plek worden die uitnodigt om samen te komen. Bovendien moest de keuken levenslust uitstralen.

Dankzij het enorme achthoekig werkblad kan de gastheer, als middelpunt van de belangstelling, staan koken, serveren en tegelijkertijd in contact blijven met zijn gasten.

“We hebben Vincent Darré carte blanche gegeven en het resultaat is uitzonderlijk. Wij hebben de knowhow en de ervaring, maar wij wilden verder gaan, buiten de afgetekende lijnen kleuren, inspelen op zijn wildste fantasieën en laten zien dat alles mogelijk is. Vincent Darré heeft ons in staat gesteld om onze ervaring op vlak van maatwerk echt tot zijn recht te laten komen.”

– Frédéric Pluyaud, Retail Director van Mobalpa. 

Comments are closed.