Poëtische introductie intens zwarte Quooker

0

Gisteren werd in Ridderkerk de nieuwe finish van Quooker gepresenteerd. De Nederlandse schrijver en presentator Abdelkader Benali omlijste het evenement met een gedicht dat hij schreef over de intens zwarte kraan.

‘Waarom een gedicht?’, zult u misschien denken. “Poëzie is net zo verfijnd en doordacht als het merk Quooker”, zo luidt de verklaring. “Benali is een liefhebber van koken en heeft naast zijn kookboek de tentoonstelling ‘Ik kook dus ik ben’ in het Wereldmuseum in Rotterdam ontwikkeld. Daarom werd hem gevraagd een gedicht te schrijven, dat nu een hoofdrol speelt in de campagne voor Quooker zwart.

Het gedicht

Al wat water is en kookt, koelt af

en zoekt een donker onderkomen

traag dompel ik mijn handen in de nacht

voel ze vollopen met nieuwe dromen

zachtjes ontstijg ik aan dit donker water

om sterker aan de oppervlakte te komen

wat an het licht komt overrompelt met haar nachtelijk zwart

zinderend koud en verkoelend warm

Verkrijgbare modellen

Quooker zwart is de naam van alle Quooker-producten met een zwarte finish. De collectie bestaat uit een Fusion Square en Fusion Round: een kraan met een strakke rechte of sierlijke ronde uitloop. Beide kranen zijn een meng- en kokenwaterkraan in één en wisselen direct van koud naar warm water en andersom.

Ook de bijpassende zeeppomp is in het zwart verkrijgbaar. De Fusion Square en Fusion Round worden geleverd met een PRO3 reservoir of een COMBI of COMBI+ reservoir voor onder het aanrecht.

Leave A Reply