Reform pimpt IKEA keuken voor Stine Goya

0

Het Deense merk Reform heeft voor mode ontwerper Stine Goya een IKEA gepimpt met brass deuren. Hierdoor verandert een eenvoudige keuken in een opvallend, goudkleurig design exemplaar.

Bron: Dezeen

De keuken is geplaatst in de nieuwe werklocatie van Goya, een kantoor en showroom in de buurt van het koninklijk paleis in Kopenhagen. De opdrachtgever benadrukte dat het belangrijk was om een gemeenschappelijke ruimte te creëren waar werknemers kunnen ontspannen.

Goya raakte geïnspireerd door een eerder project van Reform in samenwerking met Christina Meyer Bengtsson, die gespecialiseerd is in het customizen van IKEA’s Method keuken.

In het najaar van 2017 ontwierp Bengtsson een keuken met grijs, mauve en brass kastfronten. Goya viel op de glanzend, metallic variant en vroeg aan Reform of hier ook een complete keuken van gemaakt kon worden. Stine Goya: “Kleur is belangrijk voor mij. Zowel in mijn werk als in mijn omgeving. Daarom wilde ik dat hier ook aandacht aan werd geschonken in het ontwerp van het nieuwe kantoor, een ruimte waar vaak weinig aandacht aan wordt geschonken.”

De muren zijn beschilderd met een botergele kleur en voor de vloer is een warme houttint gebruikt. Zo gaat de opvallende, goudkleurige keuken op in zijn omgeving. Voor de deur is een donker paarse tint gebruikt die past bij de rest van het kleurenpalet. Als accessoires zijn gebloemde vazen en een portret van Cathrine Rabem Davidsen gebruikt.

“One of my favorite decorative objects used for the kitchen is the glass plate, that I found at Salone del Mobile, a place I visit every year for inspiration. The artwork in the kitchen is all by friends of mine”, vertelt Goya.

Leave A Reply