‘Retail richting 2030’ komt naar retailer toe

0

Het onderzoek retail richting 2030 van brancheorganisatie INretail wordt veelvuldig gedownload. Voor verdere toelichting toert de organisatie door het land met lezingen.

In maart en april komt INretail naar Roermond, Alkmaar, Leeuwarden, Zeist, Eindhoven, Den Haag, Arnhem, Groningen, Zwolle en Bergen op Zoom. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ondernemers zich laten inspireren door een lokale held en men gaat samen met collega-ondernemers invulling geven aan de bevindingen van het onderzoek.

“Het onderzoek Retail richting 2030 bevat onder andere 12 shifts en de impact voor ondernemers, medewerkers en het stakeholderveld. De retailshifts maken duidelijk dat we in een gouden tijdperk van vernieuwing leven”, aldus INretail.

“Er zijn volop kansen om retail leuker, makkelijker en relevanter te maken voor de klant. De verwachtingen van de consument zijn hoog. De winnaars van de toekomst zijn de spelers die zich het besten weten aan te passen aan vier bewegingen:

  • Controle, de consument neemt het heft meer in handen.
  • Bewust consumeren, toenemend belang van transparantie en het verhaal achter producten en diensten.
  • Digitalisering, een stuwende kracht achter groei en verandering.
  • Blockchain, de opkomende technologische driver die qua ontwikkeling nu nog maar op het punt is waar internet twintig jaar geleden stond.

 

Het programma

  • In sneltreinvaart worden de shifts binnen de 3 bewegingen (empowerment, digitalisering en bewust consumeren) aan de hand van voorbeelden nog eenmaal toegelicht.
  • Een ondernemer uit jouw regio die de shift waarop hij/zij zijn weg heeft gevonden presenteert en hiermee jou inspireert. Iedere regio kent een andere ‘local hero’.
  • Een interactieve groepsopdracht waarin dieper in wordt gegaan op het thema Digitalisering. Hier is de meeste vraag naar na aanleiding van de presentatie op het Ledenevent
  • Wij zijn tevreden als jij naar huis gaat  met praktische, tastbare ideeën die je morgen in je winkel met je team en/of met collega ondernemers kunt toepassen!

Praktische info

Als lid van INretail betaal je niks! Wij zijn er voor jou het ondernemen makkelijker te maken. Voor niet-leden zijn de kosten €49,- p.p.. Ter voorbereiding kun je hier de samenvatting of het volledige onderzoek downloaden. 

Leave A Reply