Ruben van Megen wint Baars & Bloemhoff Maatwerk Award 2020

0

Vorige week vond de uitreiking van de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards plaats. Na 500 inzendingen waren 11 finalisten uitgekozen. Ruben van Megen won de award voor zijn keuken in een witte uitvoering.

De vakjury beloonde de keuken van Atelier Ruben van Megen met een award vanwege de mate van vakwerk, het hoge afwerkingsniveau en de bijzondere materialen die gebruikt waren. Daarnaast waren zij onder de indruk van het ontwerp, dat ook van de hand van Ruben van Megen is.

Minimaal restmateriaal

Het ontwerp van de keuken is geïnspireerd op het mineraal pyriet en bestaat uit twee kastenwanden en een kookeiland, waarbij het lijkt alsof twee massieve blokken in elkaar geschoven zijn. In het ontwerpproces is rekening gehouden met de afmetingen van beschikbaar solid surface plaatmateriaal; Van Megen wilde geen reststukken overhouden.

De keuken werd ontworpen in opdracht van een particulier, die in eerste instantie voor een volledig witte keuken wilde gaan.

“Omdat wij al meer ontwerpen van Ruben kenden, en omdat hij zijn ontwerp met zoveel overtuigingskracht bracht, zijn wij toch uit onze comfortzone gestapt en gingen we voor het ontwerp wat neergelegd werd.”

De winnende keuken van Ruben van Megen

Comments are closed.