Samenwerking Electrolux en Landal GreenParks voor verduurzaming vakantieparken

0

Landal GreenParks kreeg al een onderscheiding als ‘meest duurzame reismerk van Nederland’ en gaat haar parken nog verder verduurzamen. Zo worden de vakantiewoningen voorzien van apparatuur van AEG en Zanussi. Dit, omdat moederbedrijf Electrolux bekend staat als circulaire bedrijf op het gebied van keukenapparatuur en witgoed.

Landal Greenparks keuken

Electrolux levert de apparatuur en vervolgens gaat de fabrikant er samen met Landal GreenParks voor zorgen dat die apparaten ook zo lang mogelijk mee gaan. De schoonmaakdienst zal periodiek een reinigings- en ontkalkingscyclus laten lopen in de vaatwassers en medewerkers worden opgeleid om zelf kleine reparaties uit te voeren. Daarnaast krijgen bezoekers van de vakantiewoningen informatie over hoe ze de apparaten het beste kunnen gebruiken.

Landal Greenparks keuken

Volgens beide partijen liggen er grote kansen om bij consumenten drempels weg te nemen die nu meer duurzame beslissingen in de weg staan. Consumenten willen wel duurzamer leven, maar worden vaak beperkt door het gebrek aan mogelijkheden.

Electrolux Better Living Program

Electrolux heeft onderzocht hoe consumenten duurzamer kunnen leven en komt met een plan waarbij wordt gefocust op meer dan honderd acties om dit mogelijk te maken. De doelstellingen van het Better Living Program zijn afgestemd met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties voor 2030. Deze duurzaamheidsstrategie bestaat uit de volgende doelstellingen: duurzamere voedselkeuzes faciliteren voor de consument, kleding twee keer zo lang laten meegaan met 50% minder impact op het milieu, de luchtkwaliteit van huizen significant verbeteren en de industrie circulair en klimaatneutraal maken.

Circulaire interieurs

Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows bouwt Landal GreenParks zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gestreefd naar een volledig circulair interieur, zo laat de organisatie weten. Het vakantiepark investeert bovendien in energiereducerende maatregelen zoals de installatie van zonnepanelen. In 2030 wil het bedrijf volledig klimaatneutraal opereren.

Leave A Reply