Samenwerking TRIBOO en Electrolux voor circulaire NeverEnding Kitchen

0

Electrolux en TRIBOO zijn officieel de samenwerking met elkaar aangegaan. Samen komen zij met doelstellingen op het gebied van circulariteit. Zo willen ze de afvalberg verkleinen, verspilling van grondstoffen voorkomen, CO2-uitstoot reduceren en de circulaire economie tot een realiteit maken.

NeverEnding Kitchen op DDW 2019

TRIBOO wil ervoor zorgen dat grondstoffen nooit meer verloren gaan. Ze veranderen waardeloos afval in gezonde en circulaire producten. Twee jaar geleden tijdens de Dutch Design week introduceerden zij het prototype van een circulaire keuken, gemaakt van de verpakkingsmaterialen van nieuwe keukens. Het jaar daarop volgde de productiekeuken en nu zijn ze klaar voor de volgende fase, opschaling. Daarmee is NeverEnding Kitchen een feit.

Keukens voor het leven

De NeverEnding Kitchen garandeert een keuken voor het leven. Deze keuken kan dan ook meeveranderen met de wensen van en klant. Dankzij de modulaire opbouw is elk onderdeel eenvoudig los te koppelen en te verwisselen.

Als de keuken toe is aan vervanging, dan wordt de keuken weer teruggenomen en wordt uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken gemaakt. Zo verandert de keuken nooit meer in afval. De keuken wordt bovendien is een waardevolle opslagplaats: als de grondstofwaarde stijgt, profiteert de koper mee, belooft de fabrikant.

Samenwerking

Electrolux heeft onderzocht hoe consumenten duurzamer kunnen leven en heeft daarmee het Better Living Program ontwikkeld. Deze duurzaamheidsstrategie heeft als doelstelling om Electrolux binnen tien jaar klimaatneutraal te maken. Daarnaast streeft Electrolux naar een circulaire bedrijfsvoering in 2030 aldus Mario Spaans – Key Account Manager Projecten, Electrolux.
“Er moeten nog heel veel stappen genomen worden. Door met TRIBOO te gaan samenwerken maken wij een grote stap voorwaarts.”
Marc van der Heijden – Directeur TRIBOO, geeft aan uit te kijken naar de uitdagingen als het gaat over eigendom, verantwoording, verwaarding van grondstoffen, circulaire verdienmodellen en logistieke retourstromen.
“Om iets groots te bereiken moet je beginnen met iets kleins te doen.”

Comments are closed.