Samsungs slimme toepassingen voor de keuken

0

Dit jaar toont Samsung op diverse beurzen haar slimme ‘smart’ oplossingen voor de keuken. De fabrikant heeft inmiddels een compleet inbouw keukenassortiment en laat zien hoe connectiviteit hierin een steeds belangrijkere rol kan spelen.

Tijdens de EuroCucina in Milaan was de volledige line-up aan inbouwapparatuur te zien. Voor wie het gemist heeft; de slimme Dual Cook Flex oven was het paradepaardje op de stand. Dit apparaat kan gebruikt worden als één oven, maar kan ook verdeelt worden in twee afzonderlijke bakgedeeltes.

Nu is dit geen unieke feature voor Samsung, maar de nieuwe, flexibele deur wel. Deze kan men half openen. Zo heeft de gebruiker toegang tot het bovenste ovengedeelte zonder dat dit de bereiding van het gerecht in het onderste compartiment beïnvloedt.

Internet of Things

Samsung liet op de stand ook veel IoT (Internet of Things) oplossingen zien voor keukenapparatuur. Zo kun je de Dual Cook Flex met een smartphone bedienen. Bijvoorbeeld voor het voorverwarmen van de oven, wanneer je nog onderweg naar huis bent.

“Net als met onze andere producten willen we het leven met onze slimme keukenoplossingen makkelijker maken. Op EuroCucina laten we zien wat er allemaal mogelijk is in de moderne keuken en tonen we hoe Samsung het leven makkelijker maakt.”

– Vincent Maarse, productmanager inbouwapparatuur van Samsung Nederland

Onderzoek

Of er vraag is naar slimme huishoudelijke apparaten is voor Samsung wel duidelijk. De fabrikant verwijst naar een recent onderzoek onder Europeanen in elf landen, waaronder 1.000 Nederlandse respondenten. Hieruit bleek dat meer dan de helft van de Nederlanders (54%) sociale media gebruikt tijdens het koken. Social media wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het zoeken naar kookadvies (41%), het bekijken van receptvideo’s (25%) en het opdoen van inspiratie (25%).

 

Deze bevindingen steunen Samsungs besluit om de nadruk te leggen op slimme keukeninnovaties, zoals de Dual Cook Flex. Het onderzoek toont bovendien aan dat de keuken sowieso een steeds belangrijker plek wordt in huishoudens. Tweederde (65%) van de Nederlandse respondenten spendeert er tijd met familie, de helft (49%) van de respondenten doet er de administratie en een derde (37%) sport zelfs in de keuken.

 

De

IoT demonstratie

Met een demonstratie toonde Samsung op EuroCucina hoe het dagelijks leven gemakkelijk wordt dankzij IoT in keukentoepassingen. De verschillende slimme producten spelen naadloos op elkaar in en versterken zo het gemak.

Op de stand werd de Dual Cook Flex oven samen met de nieuwste Family Hub en andere inbouwapparatuur tentoongesteld. Al deze apparaten zijn  eenvoudig te bedienen via SmartThings. Zo kan de oven op afstand bediend worden en zijn alle instellingen aan te passen via de smartphone. De Cooking Guide is daarbij een behulpzame keukenassistent die de beste bereidingswijze en optimale temperatuur- en tijdsinstellingen adviseert. Het enige wat men daarvoor hoeft te doen is de ingrediënten en het soort voedsel invoeren.

Leave A Reply