SieMatic Frame Design

0

SieMatic toonde tijdens het jaarlijkse SieMatic Forum de ‘Nieuwe Geometrie van de Keuken’ in de lifestyle PURE. Daarop introduceerde de keukenfabrikant het begrip Frame Design.

“De nieuwe PURE-lifestyle van SieMatic,  ontwikkeld in samenwerking met de Berlijnse architectuur- en designstudio KINZO, geeft het concept ‘minimalistische keuken’ geheel nieuwe contouren – en daarmee een uniek karakter”, stelt de fabrikant.

Kenmerkend voor de nieuwe collectie is de elegante, twee centimeter smalle lijst die de inbouwelementen omkadert. Het Frame Design trekt duidelijke grenzen, terwijl het tegelijkertijd ruimte geeft aan een grote verscheidenheid aan design- en opstellingsopties. Keukens in grote, open ruimtes worden daardoor individuele, sculpturale elementen. De fabrikant noemt het zelfs “kunstwerken die zijn geïntegreerd in de omringende architectuur”.

Keuken als sculptuur

De nieuwe collectie is verkrijgbaar in een grote diversiteit aan materialen. Van wit-, grijs- en zwarttinten tot houtdecors met een warme uitstraling. Als een passe-partout zorgen de donkere muren ervoor dat de lichte kastelementen met hun duidelijke contouren van Frame Design er echt uit springen. Het frontaal geplaatste functieblok dubbelt als roomdivider en het eveneens vrijstaande kastenelement voor de galerie-achtige wand zorgt voor eenheid.

SieMatic Frame Design

In het functieblok zorgen werkblad, zijpanelen en plint voor de omlijsting van de greeploze kastjes. Daardoor wordt de indruk gewekt van zwevend meubilair. Spoelbak, vaatwasser, kookplaat en wasemkap zijn discreet geïntegreerd.

Leave A Reply