SieMatic viert 90-jarig bestaan

0

Wist je dat SieMatic ooit August Siekermann Möbelwerke heette? En dat het concern al in 1929 haar eerste meubelen produceerde? Nu, 90 jaar later, heeft SieMatic een mooi jubileum te vieren.

August Siekermann Möbelwerke begon in 1929 met de productie van een klassiek keukenbuffet. Dat ging niet altijd over rozen. Tijdens de tweede wereldoorlog werd een deel van de productiefaciliteiten verwoest.

In 1946 hervatte het concern de productie van keukens. Veertien jaar later werd de eerste greeploze keuken ontwikkeld, wat direct een groot succes was, en veranderde het concern de naam naar SieMatic.

Inmiddels is het fabrieksterrein in Löhne 70.000 m2 groot. Het kleine familiebedrijf is tegenwoordig een internationaal opererende onderneming. Een succesvolle ontwikkeling die het merk naar eigen zeggen te danken heeft aan het motto van oprichter August Siekermann:  “Vraag je altijd af: hoe kunnen we het beter doen?”

Nieuw dit jaar

Sinds 2016 is het assortiment van SieMatic opgedeeld in drie stijlen: PURE, URBAN en CLASSIC. Het gaat niet langer uitsluitend om de keukenmeubels maar om complete inrichtingsconcepten.
In dit jubileumjaar is vanaf het tweede kwartaal ook de nieuwe greeploze SieMatic verkrijgbaar in de lifestyle PURE. De kern van dit keukenconcept is de compleet nieuw ontwikkelde greep. “Het bijzondere daarvan is de perfecte ergonomie en de praktische, geïntegreerde en individueel regelbare verlichting”, legt de fabrikant uit.

SieMatic wereldwijd

SieMatic is tegenwoordig te koop in 60 landen, op alle continenten. Ieder jaar worden er zo’n 50 nieuwe keukenstudio’s geopend of bestaande omgebouwd. In 2017 en 2018 gebeurde dat bijvoorbeeld in Wenen, Mainz, Tokio, Darmstadt, Dublin, Singapore, Hamburg, Moskou, München, Ho-Chi-Minh-Stad, Zürich, Cannes, Frankfurt, Parijs en Suzhou. In 2019 zullen veel nieuwe locaties volgen.


Leave A Reply