Silestone vernieuwt vier klassiekers met N-Boost

0

Met de nieuwe N-Boost technologie is Cosentino Group in staat om zwarte tinten intenser en dieper zwart te maken. Het concern begint met Iconic Black, Negro Stellar, Marengo en Negro Tebas.

N-Boost zorgt ervoor dat het materiaaloppervlak van Silestone verandert op moleculair niveau. Cosentino Group legt uit hoe dit in zijn werk gaan: “Tijdens de productie wordt een plaat gepolijst om zijn mooie uiterlijk te krijgen. Tijdens het polijsten ontstaan er kleine, onzichtbare microporiën. N-Boost heft deze microporiën op, en verandert hiermee de oppervlaktespanning van Silestone. Hiervoor wordt het oppervlak egaler en wordt licht beter weerkaatst wat een hogere glans en een diepere kleur tot gevolg heeft.”

N-Boost heeft als prettige bijkomstigheid dat het materiaal waterafstotend wordt waardoor het eenvoudig te onderhouden is. 

Variatie in zwart
De vier gekozen zwarttinten zijn allemaal anders van elkaar. Iconic Black is een strak zwart oppervlak, het is de meest egale zwarttint in het assortiment. Negro Stellar heeft een oppervlak bezaaid met spiegelstukjes die lijken te zweven in een diepzwarte ondergrond. Marengo is zeer donker antraciet met een miniscuul zwart spikkeltje en Negro Tebas is een zwarttint met kleine lichte spikkeltjes.

Leave A Reply