‘Spannende weken voor de retailsector’

0

Het winkeluurtje voor kwetsbare groepen komt terug en er wordt weer een deurbeleid gevoerd. De nieuwe richtlijnen zorgen voor ‘drie spannende weken’, stelt INretail.

Toch heeft de brancheorganisatie begrip voor de nieuwe coronamaatregelen die maandagavond tijdens de persconferentie zijn afgekondigd. “Winkelen is geen uitje, doe het alleen, zei premier Rutte en dat is begrijpelijk en pijnlijk tegelijk: een gespannen balans. De retail beseft dat iedereen moet meedoen om de R-factor naar beneden te krijgen.”

Wachten op mondkapjesbesluit

Actief deurbeleid en consequent de anderhalve meter norm handhaven moeten helpen corona in te dammen. INretail heeft begrip voor het advies van het kabinet om ondernemers in de drie grote steden op dit moment zelf te laten beslissen over het wel of niet verplichten van mondkapjes in hun winkels. “Waar de winkel gevestigd is, het oppervlak en de toeloop van klanten speelt allemaal mee in zo’n besluit van de ondernemer. Erg belangrijk wordt het advies van het OMT aan het kabinet over mondkapjes dat nog gaat komen.”

Cruciaal

“We gaan drie spannende weken tegemoet. Als iedereen bereid is zich qua gedrag aan te passen wordt daarna weer iets meer mogelijk. Dat is cruciaal voor de laatste maanden van het jaar die voor de retail zeker dit jaar extra belangrijk zijn.”

Comments are closed.