By

De Amerikaanse ontwerper Karim Rashid is benaderd door de Duitse keukenfabrikant ‘Rational’ om een keuken te ontwerpen. Het resultaat is het helderwitte, futuristische model Floo, vervaardigd van DuPont Corian.

Met de term Floo doelt de fabrikant op ‘met de stroom meegaan’. De organische vorm van de keuken drukt de natuurlijke, harmonische energiestroom uit die contrasteert met traditionele rechthoekige vormen die men meestal in een keuken vindt. Door gebruik te maken van de hightech eigenschappen van DuPont Corian is de spoelbak naadloos opgenomen in het werkblad.

Deze vormen vloeien schijnbaar naadloos over van het keukeneiland naar de vloer. Het ontwerp wordt verder gedomineerd door grote schuifdeuren die toegang geven tot veel opbergruimte.

Floo

Het meest boeiende aspect van het eenvoudige, minimalistische ontwerp zijn de vele gebogen details – een ontwerpelement waar Karim Rashid om bekend staat en waarvoor het DuPont Corian ideaal  is. De gebogen handvaten op alle kasten van de Floo zijn mogelijk doordat het materiaal vervormbaar is.

Meubilair

Voor deze keuken is ook een heel assortiment bijpassend meubilair beschikbaar. Waaronder een tafel met opvouwbare zijbladen en handige details, zoals opbergruimte voor kruiden, bloemen en kleine voorwerpen. Ook zijn er slimme, onzichtbare oplaadpunten ingebouwd voor smartphones en tablets. Deze apparaten worden door het materiaal heen opgeladen.

Helderwit

Karim Rashid staat bekend om zijn speciale focus op kleur. Het eenvoudige kleurenpalet van de Floo bestaat uit diverse wittinten. Hierdoor is het mogelijk om de keuken met contrasterende kleuraccenten een eigen sfeer te geven.

 

Gerelateerde berichten

In de nieuwe SteakMaster oven is het mogelijk om de perfecte steak te grillen, belooft fabrikant...

De Sintesi, de eerste inductiekookplaat van Falmec met geïntegreerd afzuigsysteem, is nu ook...

De nieuwe Connect2020+ keuken van Beckermann Küchen laat zich makkelijk aanpassen en herontwerpen....