Stemmen op de nieuwe Neolith kleuren

0

Neolith gaat het premium-assortiment uitbreiden en daar kun jij als designer, technisch ontwerper of architect invloed op uitoefenen. Je kunt stemmen op de acht kleuren tinten.

Foto: Neolith tijdens Maison et Object in Parijs

De fabrikant van gesinterd steen vraagt om je stem tijdens drie events: Maison et Objet, London Design Festival en het speciale event Neolith Nature dat gehouden wordt van 26 tot 28 september in Verona, Italië. Dit event vindt plaats tijdens Marmomac.

Rigoureus selectieproces

De acht nieuwe patronen worden geëxposeerd en na een rigoureus selectieproces waarbij online gestemd en feedback gegeven wordt, zal het populairste patroon gekozen worden voor de introducties voor 2019.

Er nogal wat keuze. De prototypes laten zien dat de kleuren gebaseerd zijn op diverse materialen: van  houtsoorten, metalen, steensoorten en kwartsieten tot terrazzo en beton.

Commentaar van Neolith’s marketing director Mar Esteve Cortes op deze methode van kleurselectie: “Voortbouwend op het succes van live feedbacksessies die we gehouden hebben om de introducties voor dit jaar te kiezen, hebben we besloten om het proces te herhalen maar dan een verbeterde versie op grotere schaal. Deze keer willen we een groter publiek bereiken in diverse markten met een grotere variëteit aan oppervlakken die allemaal de invloed ondervinden van actuele trends in architectuur en interieurdesign.”

Net echt

Ze vervolgt: “We hebben ons met name geconcentreerd op het creëren van hyperrealistische oppervlakken die niet alleen een getrouwe weergave zijn van de originele inspiratiematerialen, maar die ook een unieke textuur bevatten.

Als je bijvoorbeeld een plaat van  La Bohème aanraakt, dan moet de plaat aanvoelen als het natuurlijke hout dat nagebootst wordt. Deze benadering wordt onderstreept door het besluit om deze acht patronen aan te bieden voor de toets der kritiek van experts. We willen dat deze events multisensorische gebeurtenissen worden, waarbij de bezoekers het potentieel van Neolith kunnen zien. Dat ze zichzelf iets kunnen voorstellen bij de materialen.”

Je stem uitbrengen

Het online stemmen op de nieuwe oppervlakken begint op 27 september. De gelegenheid om feedback te geven en mee te bepalen welke in de catalogus voor 2019 komen, vindt u op https://www.neolith.com/en/.

Dit zijn de kleuren waarop je kunt stemmen:

Leave A Reply