‘Te weinig aandacht voor retail in de miljoenennota’

0

Brancheorganisatie INretail zegt dat er te weinig positieve punten voor de retailsector in de miljoenennota staan. “Er is meer maatwerk nodig voor de sector die nestelt in de haarvaten van de lokale en de landelijke economie.”

Bron: INretail

Retailers die ‘knokken om door de coronacrisis te komen’ vinden volgens de brancheorganisatie te weinig aanknopingspunten in de begroting voor volgend jaar. De overheidsinvesteringen gaan vooral naar andere sectoren en er zou alleen indirect worden geïnvesteerd in de retailbranche. “We missen aandacht voor de aanpak van leegstand en het investeren in binnensteden. Iedere plaats profiteert van gezonde retail en dat is vanuit maatschappelijk en economisch perspectief goed voor het hele land”, aldus een woordvoerder.

In de investeringsplannen van de regering en in het derde steunpakket voor ondernemers wordt volgens INretail onderschat wat een omzetverlies van vijftien procent betekent voor de sector. “Landelijke ketens zullen winkels sluiten en ontslag van medewerkers zal niet voorkomen kunnen worden.”

Comments are closed.