By

Voor Duitsers is de keuken een statussymbool en vormt ze de favoriete plaats in het huis. Maar welke keukenmerken zijn het populairst? TESTBILD en Statista wilden het precies weten en hebben in een grote consumentenenquête de topmerken voor het huishouden en de keuken onderzocht. De winnaar voor keukenblokken en wandkeukens is TEAM 7.

Kookevenementen krijgen in Duitsland veel aandacht en kookprogramma’s op televisie lokken miljoenen kijkers. Mensen koken, braden en bakken meer dan ooit. De vraag is in welke keuken zij dat het liefst doen.

Het aanbod aan keukenmerken is enorm. De experts van TESTBILD en Statista onderzochten meer dan 90.000 beoordelingen van consumenten over meer dan 2000 merken in 84 productcategorieën. Beoordelingscriteria als kwaliteit, levensduur, functionaliteit, design en uiteraard de prijs-kwaliteitsverhouding werden in acht genomen. TEAM 7 kwam als winnaar uit de bus in de categorie keukenblokken/wandkeukens. De Oostenrijkse fabrikant van natuurhouten meubilair wist zich met een topscore van 100 en vijf sterren van een eerste plaats in de categorie ‘design’ te verzekeren.

Top keukenmerk 2017

“We zijn opgetogen met deze erkenning want het label ‘Top keukenmerk 2017’ is een belangrijke wegwijzer voor consumenten”, legt Georg Emprechtinger, CEO van TEAM 7, uit. “De enquête door een onafhankelijk marktonderzoekbureau garandeert de representativiteit van de resultaten en is voor ons een bevestiging van de grote bekendheid van TEAM 7. Bovendien is deze positieve waardering een significante indicator voor het feit dat duurzame meubel- en keukenconcepten aan betekenis winnen”, sluit de ondernemer af.

Gerelateerde berichten

Nederland consumeerde in 2018 ruim 20 procent minder materialen dan in 2000. Ook de...

“Luxueus tijdloos en doelbewust in eenvoud.” Zo omschreef de de jury van de iF Design Awards de...

Cevisama is een gigantische beurs voor keramiek, badkamerproducten en natuursteen in Spanje. Hier...

Leave a Reply